Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” va fuziona cu Spitalul de Dermatologie și Maladii Comunicabile. Un proiect în acest sens a fost aprobat, astăzi, de Guvern, la inițiativa Ministerului Sănătății. 

Reorganizarea presupune optimizarea cheltuielilor, eficientizarea proceselor administrative, restructurarea instituțiilor și fortificarea lor, prin investițiile care se vor realiza în infrastructură, capacități și competențe, într-un management comun, având în vedere specificul similar de activitate – tratarea maladiilor contagioase. Măsura nu va afecta angajații acestor spitale care își vor păstra locurile de muncă în cadrul noii structuri.

Investițiile și restructurările semnificative la nivelul unităților spitalicești sunt esențiale, având în vedere imperativul consolidării capacităților țării în abordarea urgențelor asociate maladiilor infecțioase și situațiilor epidemiologice. Utilizarea eficientă a resurselor ambelor spitale reprezintă o componentă indispensabilă pentru atingerea acestor obiective. Aceasta va contribui semnificativ la crearea unui sistem de sănătate solid și pregătit să gestioneze provocările prezente și viitoare și va îmbunătăți condițiile de lucru ale personalului medical, asigurând în același timp o calitate superioară a serviciilor medicale furnizate pacienților.

Totodată, Guvernul a decis încadrarea Centrului Republican de Reabilitare pentru Copii în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală, fapt ce îi va oferi posibilitatea diversificării programelor de reabilitare după timpul necesar, în conformitate cu Programul Individual de Reabilitare.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.