Start pentru înscrierea online a copiilor în clasa I

0
29

Din data de 1 aprilie 2021, în capitală începe prima etapă de înscriere a copiilor în clasa I, prin intermediul platformei on-line http://escoala.chisinau.md.

Cererea de înscriere, buletinul de identitate al unui părinte şi certificatul de naștere al copilului – sunt actele care vor trebui atașate în format electronic pe platforma menționată.

Pe parcursul primei etape (1 aprilie – 11 iunie) va avea loc depunerea cererilor pentru copiii care vor împlini vârsta de 7 ani până la începutul anului școlar, pentru instituția de învățământ din districtul școlar corespunzător.

Etapa a II-a se va desfășura în perioada 14 iunie – 30 august, curent, și presupune completarea locurilor rămase disponibile din cadrul instituției școlare, precum și a copiilor din alte districte școlare pentru locurile rămase libere.

Pentru mai multe detalii, părinții pot telefona la nr. +373 (22) 20-16-09, program de lucru: luni – vineri, între orele 08:00 – 17:00, pauză de masă: 12:00 – 13:00 sau pot expedia mesaje pe email: escoala@pmc.md.

E de menționat că Direcția generală educație, tineret și sport mai a instituit o linie verde: 022 20 16 30 – unde elevii şi părinţii pot sesiza despre actele de corupţie şi plăţile formale și informale în instituțiile de învățământ din capitală.

În anul curent urmează a fi înmatriculaţi copii în clasa I în 122 de instituţii de învăţământ din municipiu, inclusiv din suburbiile capitalei.

chisinau.md

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here