Foto: Moldova.org

Odată cu venirea toamnei, străzile și curțile din Capitală au format covoare de frunze lăsate de izbeliște. Toamna a prins nepregătite autoritățile capitalei, care cu greu fac față  mormoanelor de frunze.

Personalul de la Spații Verzi spun că volumul de lucru este prea mare, deoarece sunt foarte puțini angajați.

În acest context, Polisciuc Inna, purtător de cuvânt Întreprinderea Municipală ,, Asociația de Gospodărie a Spațiilor Verzi ‘’ a precizat pentru redacția AloCapitala:

,, Avem tot utilajul necesar, chiar, de curând Primăria municipiului Chișinău a finanțat  utilaj nou. După procesul de strângere a frunzelor din spațiile verzi, acestea sunt transportate la un depozit special, unde are loc reciclarea frunzelor. Frunzele curate și fără gunoaie sunt duse pe platforma de compostare a deșeurilor, care ulterior sunt folosite ca îngrășământ.Totodată,acum avem o campanie de plantare a arborilor care a demarat săptămâna trecută. Fiecare arbore din spațiile verzi gestionate de asociație sunt inspectate, iar arborii care sunt tăiați, fie sunt bolnavi și nu poti fi tratați. În momentul când este tăiat un arbore, se plantează alți copaci. ‘’

Peisajul este trist, dar pe alocuri frumos unde trotuarele și aleile au fost acoperite cu un covor de frunze. Acesta se menține încă de la începutul toamnei, spun locuitorii Chișinăului.

Specialiștii menționează că arderea frunzelor dăunează mediului și sănătății oamenilor. Fumul produs de ardere conține multe substanțe toxice care pot provoca maladii grave. Arderea frunzelor uscate este o încălcare a legislației ecologice.

 

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here