Primăria Municipiului Chișinău informează că în prezent, la Centrul de găzduire și orientare a persoanelor fără domiciliu stabil din str-la Haltei, 2 sunt adăpostiți 67 de beneficiari.
Dintre aceștia, 8 oameni au sosit sâmbătă și duminică (25-26 noiembrie, curent), în zile friguroase cu ploi și ninsori.
Nou-veniții sunt din oraș – 2 persoane și din raioanele republicii – 6 persoane. Ei au fost aduși la centru de către echipele poliției sau de către Serviciul de Urgență Prespitalicească.
📍Capacitatea Centrului este de 100 de locuri, iar la necesitate instituția poate să primească până la 130 de persoane.
Începând cu data de 1 noiembrie, în scopul sporirii măsurilor de protecție a persoanelor fără domiciliul stabil în perioada rece a anului şi prevenirii a cazurilor de hipotermie, Centrul municipal de găzduire şi orientare din str-la Haltei nr. 2 și-a trecut activitatea în regim de 24/24.
Oamenii fără adăpost beneficiază aici de hrană caldă, de 3 ori pe zi, precum și de îmbrăcăminte, încălțăminte și produse de igienă.
De rând cu cei care vin și pleacă de la Centrul de găzduire, în prezent, sunt adăpostiți și 30 de oameni cu necesități de îngrijire specializată. În cazul în care aceste persoane necesită intervenții medicale, ele sunt direcționate și internate în IMSP municipale pentru tratament.
Municipalitatea face apel către cetățenii municipiului, să informeze despre cazurile cu persoane care se află în stradă pe vreme rece și au nevoie de ajutor. Astfel, oamenii sunt îndemnați să-i direcționeze pe boschetari la Centrul municipal de profil, din str-la Haltei, 2 sau să anunțe aceste situații la numărul unic pentru apeluri de urgență „112”.
Centrul prestează servicii de:
– cazare
– alimentare
– servicii juridice
– consiliere socială și psihologică
– documentare (perfectarea actelor de identitate/stare civilă)
– stabilirea drepturilor sociale (grad de dezabilitate, pensii, alocații/servicii şi prestații sociale)
– activități de integrare în societate, familie și câmpul muncii.
Anual, prin intermediul Centrului de găzduire, sunt asistați circa 500 beneficiari, dintre care 30% sunt integrați social.
Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.