Unitățile de comerț ambulant din capitală urmează a fi evacuate până la 1 noiembrie 2018

0
816

Primăria municipiului Chișinău anunță că unitățile de comerț ambulant amplasate în sezonul estival pe străzile și în zonele de agrement din capitală urmează a fi evacuate până la 1 noiembrie a.c.

În acest sens, un plan de acțiuni, care urmează să reglementeze modul de amplasare și evacuare a unităților de comerț ambulant (chioșcuri, tonete, rulote, etc.) a fost prezentat pe 15 septembrie în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale de către Direcția generală comerț, alimentație publică și prestări servicii.

De asemenea, planul de acțiuni prevede și măsuri de evacuare etapizată a gheretelor de pe străzile și din zonele unde este interzisă desfășurarea comerțului ambulant stradal.

Astfel, o serie de recomandări similare au fost expuse în cadrul unui raport prezentat de către Grupul de lucru, care a examinat și evaluat modul de amplasare/reamplasare a gheretelor din orașul Chișinău.

În acest context, primarul general interimar a solicitat Direcției generale comerț, alimentație publică și prestări servicii, prezentarea conceptului de organizare a comerțului stradal pe perioada sezonului estival din capitală. „Sper că în 2019 să nu existe cazuri de amplasare ilegală a unităților de comerț ambulant, iar abordarea municipalității la acest capitol trebuie să fie egală în raport cu toți agenții economici”, a subliniat Ruslan Codreanu.

Conceptul de organizare a comerțului stradal în municipiul Chișinău, aflat la etapa de elaborare, urmează să stabilească cerințele estetice, sanitare, dar ți parametrii fizici unici, modele de design-tip pentru toate tipurile de instalații comerciale stradale.

chisinau.md

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.