În parcul Valea Morilor vor fi amenajate două stadioane şi un teren de fitness

0
1238

După o perioadă de degradare, parcul de distracţii de la Valea Morilor din Capitală se va schimba la faţă.

O organizaţie nonguvenramentală promite să adune 200 de mii de euro pentru a amenaja pe cele trei hectare două stadioane, teren de fitness, mini-teatru de vară, dar şi un teren de joacă pentru copii.

Acest teren destinat cândva copiilor, a ajuns de câţiva ani un loc periculos. Aici se strâng câini vagabonzi sau oameni fără adăpost, iar instalaţiile care au mai rămas sunt ruginite şi nefuncţionale. Pe această suprafaţă de aproximtiv trei hectare, ar urma să fie amenajate două stadioane multi-funcţionale, în aer liber.

Proiectul de amenajare a ajuns şi în atenţia preşedintelui Parlamentului. Azi dimineaţă, după o înviorare pe malul lacului, Andrian Candu a avut o intervenţie live pe facebook în care împreună cu maratonistul Iulian Bercu au vorbit despre planurile de viitor a zonei cunoscute dub denumirea de Aventura Park.

“Porţiunea asta cât a decide statul s-o ofere pentru sporturi în aer liber, fie toate trei ha, fie un ha, în funcţie de asta să fie proiectat aşa ca el să servească maxim sportivi, pentru ca ei să nu să se încâlcească printre picioare, mame cu cărucioare, câini”, a spus membrul “Run Moldova”, Iulian Bercu.

“Atunci să ne organizăm. Faceţi apelul, eu cu siguranţă o să mă implic şi am să susţin. După alegeri, ca să nu fie tentă electorală, trebuie deja luate măsuri, astfel încât în primul rând să fie clar stabilit, că acest teren nu pleacă din proprietatea statului şi în mâini private care eventual ar face aici un proiect comercial”, a spus preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

Iulina Bercu afirmă că îşi doreşte amenajarea terenului după modelul unui complex de la Gheorgheini, judeţul Cluj-Napoca.

Aici amatorii modului sănătos de viaţă vor putea practica atât baschet şi volei, cât şi mini-fotbal şi tenis. Cât priveşte banii, autorii ideii afirmă că cele 200 de mii de euro vor veni atât din donaţii europene, cât şi de la stat şi companii private.

Şi pentru că accesul în parcul de distracţii va fi gratuit, locuitorii din zonă, dar şi cei care obişnuiesc să se plimbe pe malul lacului salută iniţiativa “Run Moldova”.

“Dacă va fi gratuit, desigur. Sau la un preţ cât de cât rezonabil. Tenis să fie, poate tenis de masă, fotbal pentru copii, activităţi care pe ei să îi dezvolte”.

“Ar fi binevenit fiindcă în preajmă este lacul şi cred că ar fi o bucurie pentru tineret să fie acest stadion”.

“Eu parcă-s de acord cu aşa ceva. Mai mult pentru tineret să aibă unde să vină, să se ocupe”.

Lucrările de evacuare a instalaţiilor învechite vor începe luna viitoare, astfel încât primul stadion să fie amenajat până la vară.

publika.md

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.