15 copii rămași fără ocrotire părintească au primit în dar ghiozdane

0
322

15 copii rămași fără ocrotire părintească, care vor merge în acest an în clasa I, au primit ghiozdane și rechizite din partea Direcției municipale pentru protecția drepturilor copilului, precum și alte cadouri din partea sponsorilor.

În cadrul unui eveniment organizat la Primărie, copiii au recitat poezii și au cântat.

Potrivit Luciei Caciuc, șefa interimară a Direcției municipale pentru protecția drepturilor copilului, în ghiozdane copiii au primit au primit rechizite școlare, cărți, dulciuri, dar și câte un clopoțel din lut drept simbol al primului sunet.

După eveniment, copiii au mers la un local din capitală să se distreze.

Maria Ceban este asistent parental profesionist pentru doi copii, unul dintre care va merge în acest an la școală în clasa I, iar altul este la grădiniță. Femeia spune că este util ajutorul oferit pentru că „unui copil de clasa I acum îi trebuie foarte multe lucruri”.

Femeia este asistent parental profesionist de aproape 10 ani.

Și Snejana Anati educă doi copii, unul dintre care va învăța în clasa I. „Nu am văzut ce este în ghiozdane, dar sunt sigură că autoritățile au învățat foarte bine la școală și își dau seama de ce are nevoie un elev de clasa I. Este un ajutor binevenit în orice familie, indiferent de statutul ei și starea financiară”, a spus Snejana Anati.

Evenimentul este organizat de Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului în fiecare an.

stiri.md

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here