Serviciul de asistenţă stradală din Chişinău, care acordă servicii de plasament minorilor aflaţi în dificultate, va activa non-stop

0
428

Din data de 12 ianuarie Serviciul Asistenţă Stradală din subordinea Direcţiei municipale pentru protecţia drepturilor copilului, amplasat pe adresa: str. Miron Costin, 19/1, care activa doar pe timp de zi, va presta servicii de plasament şi pe timp de noapte.

În cadrul instituţiei vor putea fi cazaţi concomitent zece copii, iar în prezent de aceste servicii beneficiază zilnic 4-6 minori.

Copiii se pot afla în incinta Centrului până la 45 de zile, timp în care organele competente vor identifica soluţii pentru fiecare caz în parte.

Tot aici, minorii vor beneficia de asistenţa specialiştilor, încadrarea în activităţi socio-educative, cât şi de spaţii de recreere amenajate: sală de sport, bucătărie, duş etc.

În cadrul complexului de servicii au fost amenajate două săli separate, pentru fete şi băieţi, care au fost dotate cu mobilier necesar (dulapuri, paturi, noptiere). Centrul este dotat şi cu electrocasnice pentru confortul copiilor.

De asemenea, pentru securitatea beneficiarilor, dar şi a edificiului, sediul instituţiei va fi supravegheat, atât video, cât şi cu pază.

Subdiviziunile municipale de profil: Direcţia municipală pentru protecţia drepturilor copilului, Direcţia generală asistenţă socială şi sănătate, Direcţia generală educaţie, tineret şi sport, în conlucrare cu Direcţia de Poliţie a mun. Chişinău au semnat astăzi un Ordin comun cu privire la cooperarea intersectorială în vederea identificării precoce, referirea şi asistenţa copiilor în situaţii de stradă în municipiu.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here