Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a amenințat cu desființarea Institutului Oncologic după un scandal în care a fost implicată o pacientă, care a vorbit într-un interviu despre lupta sa cu cancerul, despre mita pe care a fost nevoită să o plătească la institut, în ciuda faptului că avea o poliță medicală, și despre cum din cauza atitudinii medicilor a fost la un pas de a pierde lupta cu boala sa. Potrivit ei, Ministerul Sănătății s-a autosesizat și a demarat o anchetă a cazului.
Totodată, Nemernco a menționat că administrația Institutului Oncologic a sesizat CNA referitor la plățile percepute.
”Cred că ar fi fost mai ușor să desființăm Institutul Oncologic decât să inițiem tratamentul lui. Partea sănătoasă a medicilor m-a încurajat să sper că putem avea și noi un Centru oncologic ca peste hotare. O altă parte a acelui colectiv demult nu mai are dreptul moral să se apropie de vreun pacient. Mulți din aceștia au plecat deja, și vor pleca și cei care își continuă tabieturile neomenești. Astăzi le solicit deschis să plece de bună voie. Fiindcă cum a fost nu va mai fi niciodată”, a scris Ala Nemerenco pe pagina sa de Facebook.
Totodată, ministrul a făcut un ultim apel, un apel public la comunitatea academică din institut: ”Profesori, academicieni, conferențiari, cercetători. Dacă sunteți intelectuali adevărați ar fi normal să fi început curățirea din interior. Ar fi normal să nu acceptați ca instituția să fie blamată când are mulți medici buni profesioniști. Ar fi normal să vă pese de acest popor și viitorul lui. Sau sunteți toți parte a acestor obișnuințe, sau vă este mai confortabil rolul spectatorului pasiv din moment ce nu manifestați nicio atitudine referitor la tot ce se petrece acolo? În oncologie foarte frecvent se aplică metode radicale de terapie. Cancerul din Institutul de Oncologie va fi extirpat cu tot cu Institut dacă aceasta va rămâne unica metodă posibilă”, a conchis Nemerenco.
Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.