Procesul de alimentație pentru elevii din instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău și-a reluat activitatea începând cu data de 01 septembrie 2023.

Totodată, din 04 septembrie 2023, este extinsă alimentația gratuită pentru următoarele categorii de copii:

  1. Elevii din liceele cu profil sportiv și clasele cu profil sportiv;
  2. Elevii din clasele primare din instituțiile de învățământ primar și secundar;
  3. Elevii din clasele gimnaziale care provin din familii social-dezavantajate;
  4. Elevii care au fost bolnavi de tuberculoză (TBC);
  5. Elevii care au avut contact cu focarele de tuberculoză (TBC);
  6. Elevii care frecventează grupele cu program prelungit (20% din numărul total de elevi care frecventează grupele cu program prelungit).

Alimentația copiilor și elevilor este organizată în conformitate cu Normele financiare stabilite pentru alimentația unui copil/elev pe zi din instituțiile de învățământ preșcolar, special și secundar general pentru anul 2023, care au fost aprobate prin ordinul comun al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova și Ministerului Finanțelor al Republicii Moldova, datat 28.12.2022. De asemenea, aceste măsuri sunt în concordanță cu decizia Consiliului Municipal Chișinău referitoare la aprobarea bugetului municipal Chișinău pentru anul 2023, menționează Primăria Chișinău.

Direcția Generală Educație Tineret și Sport va monitoriza procesul de alimentație în toate instituțiile de învățământ din municipiu și va acorda asistență metodologică la necesitate.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.