Lucrările de reparaţie a străzii Alexandru cel Bun sunt pe final. Astăzi au început lucrările de aplicare a marcajului rutier pe tronsonul cuprins între str. Serghei Lazo – str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni. Marcajul aplicat este din vopsea bicomponentă, care asigură o durată de exploatare mai îndelungată.
Potrivit autorităților locale, peste două zile, asemenea lucrări vor fi inițiate și pe strada Tighina, începând de la str. Avram Iancu spre bd. Ștefan cel Mare și Sfânt. Între timp, continuă lucrările de reabilitare a drumului și trotuarelor în partea de sus a străzii Tighina, pe segmentul str. București – str. Alexei Mateevici.
”Pe str. 31 August 1989 urmează să fie efectuate lucrări la partea de drum pe tronsonul str. Vasile Alecsandri – str. Armenească, iar pe segmentul cuprins între str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni și str. Alexandr Pușkin, zona acoperită de caldarâm, se desfășoară acțiuni de demolare a învelișului asfaltic, sub supravegherea arheologului, pentru a identifica suprafețele totale acoperite de pavaj vechi și pentru a elabora harta geodezică cu poziționarea acestuia. După aceste lucrări, se va decide asupra modalității de intervenție și soluțiile de punere în valoare a monumentului istoric de importanță națională”, anunță Primăria Chișinău.
Lucrările de reparație capitală a celor trei străzi au început în primăvara anului trecut și, conform contractelor de execuție, urmează a fi finalizate la sfârșitul anului curent.
Acestea sunt realizate în cadrul Pachetului II al proiectului „Reabilitarea străzilor centrale și modernizarea iluminatului public al centrului municipiului Chișinău”, în valoare totală de 11,8 milioane de Euro, finanțat de către Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Banca Europeană de Investiții (BEI) și Fondului Special de Energie Verde al BERD.
Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.