Alte 100 620 de doze de vaccin Pfizer, donate de România, au ajuns la Chișinău

0
40

Încă un lot de 100 620 de doze de vaccin Pfizer BioNTech, donat cu titlu gratuit de România, a ajuns astăzi la Chișinău. Astfel, cifra dozelor de ser donate de București țării noastre se apropie de jumătate de milion.

La ceremonia de predare a donației a participat ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu, ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, consilierul prezidențial pe domeniul Sănătății, Ala Nemerenco și secretarul de stat la Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Denis Cernelea.

„Vizita mea în Moldova vine în continuare ca un sprijin pentru agenda de reformare de la Chișinău. Iar donația de vaccin este un sprijin direct pentru cetățenii Republicii Moldova”, a spus Aurescu.

Și consilierul prezidențial, Ala Nemerenco, a menționat că România a fost cel mai important partener care a susținut Republica Moldova în pandemie, prin donații, dar și prin echipe de medici.

Din totalul de peste 1 milion 340 de mii de vaccinuri recepționate până acum în Republica Moldova prin diferite platforme, aproape jumătate constituie donații din România.

România a oferit până astăzi Chișinăului peste 400 de mii de doze de vaccin anti-COVID, în cinci tranșe și a contribuit cu donații de echipamente medicale în valoare de 5,8 milioane de euro.

moldpres.md

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here