Foto: TV8.md

Astăzi, 23 noiembrie, în debutul ședinței de Guvern de la Edineț, Premierul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița a asigurat partenerii Aeroportului Internațional Chișinău că autoritățile vor gestiona profesionist acest bun al statului și vor asigura continuitatea. Totodată, ea le-a promis angajaților Aeroportului că aceștia nu-și vor pierde locurile de muncă.

”Vom face totul ca funcționarea Aeroportului nu doar să aibă continuitate, dar să facem ceea ce nu s-a făcut. Să investim în pistă, să îmbunătățim serviciile la un cost rezonabil. Vom dezvolta acest activ așa cum dezvoltăm multe alte active în Republica Moldova”, a declarat Gavrilița.

Totodată, Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco a declarat că Agenția Proprietății Publice(APP) și organele competente urmează să întreprindă toate acțiunile și măsurile necesare pentru ca activele și bunurile să fie trecute de la concesionar în administrarea instituțiilor statului Republicii Moldova.

Potrivit lui, decizia este definitivă și executorie din momentul pronunțării, dar poate fi atacată la Curtea Supremă de Justiție.

În același timp, vicepremierul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu a precizat că recuperarea Aeroportului reprezintă recuperarea infrastructurii strategice de transport a țării noastre, care cu o investiție corectă și rezonabilă poate să ducă la creșterea economică a țării.

”În prima lună când am venit la Guvern am început discuțiile cu anumite companii avia low-cost care să vină să zboare de pe Aeroportul Chișinău la un preț mult mai redus pentru cetățenii noștri. Cu text deschis am primit refuz, din motiv că taxele aeroportuare pe care le-a impus acea companie, care în detrimentul statului administra acest aeroport ,nu permitea ca aceste companii să vină în Moldova”, a menționat Spînu.

De asemenea, el a spus că autoritățile sunt pregătite pentru a prelua acest bun al statului și al gestiona profesionist, în așa fel ca cetățenii să nu simtă nici un disconfort. ”Iar pe termen mediu și lung Aeroportul Chișinău să poată primi și alte companii avia care să ducă în final la creșterea rutelor directe din Aeroport și la prețuri mai reduse pentru cetățeni”, a adăugat ministrul.

El a mai spus că, în săptămânile următoare autoritățile vor veni cu mai multe detalii despre pașii care vor urma.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here