Administrația de Stat a Drumurilor anunță că au demarat lucrările pe șantierul de construcție a drumului M3 Chișinău-Comrat-Giurgiulești-frontiera cu România (ocolirea or. Vulcănești). Aceasta va facilita accesul la portul Giurgiulești. Proiectul prevede construcția a unui drum nou, cu două benzi, pe o lungime de circa 8,58 km la estul și sudul orașului Vulcănești.

Potrivit ASD, pentru anul curent, activitățile planificate de către antreprenorul LLC Automagistral Pivden includ curățarea șantierului, excavarea solului vegetal, începerea lucrărilor de construcție a terasamentelor și construcția canalului, de asemenea, relocarea tuturor utilităților incluse în proiect. Aceste acțiuni sunt esențiale pentru pregătirea terenului și asigurarea bunei desfășurări a lucrărilor de construcție.

Totodată, lucrările aferente obiectivului dat vor include: construcția unui pod la km 2,965 cu o lungime de 42 metri și a unui pasaj la km 4,690; construcția noilor terasamente pe sectorul km 2,800 – km 8,580; reconstrucția sectorului de drum existent km 0,100 – km 2,800; amenajarea acceselor laterale către câmpurile agricole și amenajarea intersecției cu drumul regional G142 „Vulcănești – Etulia”.

Administrația de Stat a Drumurilor reiterează că, drumul M3 reprezintă cel mai scurt și cel mai important drum de legătură între Chișinău și Giurgiulești, oferind acces la Dunăre și Marea Neagră. De asemenea, coridorul M3 este parte integrantă a coridorului European E577 Poltava-Kirovograd- Chișinău-Giurgiulești-Galați-Slobozia. Obiectivul general al proiectului constă în reducerea costurilor transportului rutier și micșorarea timpului de parcurgere pentru beneficiarii de drumuri din țara noastră.

Proiectul de infrastructură rutieră este finanțat de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.