Au început lucrările de deratizare și dezinsecție. Patru echipe de muncitori sunt repartizate în sectoare

0
284

Lupta cu şobolanii şi insectele din subsolurile blocurilor din Capitală este în toi. Patru echipe de muncitori se ocupă de de-ratizare şi dez-insecţie în toate sectoarele din Chişinău.

Prioritare sunt adresele unde locatarii au depus solicitări, dar planificarea edililor prevede intervenţia în peste 3 500 de locuri.

Lucrările de dezinsecție şi deratizare sunt efectuate o dată la trei luni, mai ales în perioada caldă a anului.

Echipele de muncitori au peste 40 de intervenţii în fiecare zi.

Locatarii blocurilor vechi spun că de cele mai multe ori au probleme cu subsolurile invadate de purici. Paraziții apar din cauza pisicilor şi câinilor fără adăpost care se adăpostesc în blocuri.

Este foarte bine. Noi avem subsolurile pline de purici. Eu trăiesc la etajul trei şi nu am probleme cu șobolanii şi insectele, dar cei care locuiesc la etajul 1 spun că sunt. Mai sus încă nu au ajuns.”

Gîndaci, da, gîndaci negri, din ăştia mari. Când nu era reparaţia făcută se ridicau, acuma nu.”

Unii locatari spun că pe lângă lucrările primăriei, intervin şi ei cu metodele lor pentru a scăpa de paraziţi.

Potrivit şefului Direcţiei generale locativ-comunală şi amenajare, Ion Burdiumov, lucrările se desfăşoară în toate sectoarele Capitalei, iar muncitorii sunt pregătiţi şi pentru solicitări suplimentare.

Referitor la periodicitate pot să vă spun că ele vor fi efectuate continuu cum au început până la sfârşitul sezonului cald, dacă apar solicitări de la locatari se intervine imediat“, a spus Ion Burdiumov, şefului Direcţiei generale locativ-comunală şi amenajare.

În acest an, primăria Capitalei a alocat un milion 800 de mii de lei pentru dezinsecţia şi deratizarea subsolurilor.

publika.md

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here