Primăria Municipiului Chișinău a elaborat o formulă pentru ca părinții să poată achita oficial pentru grupele cu program prelungit, iar până la sfârșitul săptămânii vor fi încheiate toate procedurile birocratice, în vederea punerii în aplicare a noului regulament de activitate.

Soluția vine pentru depășirea situației când în școli erau colectate sume lunare neoficiale și necontabilizate pentru aceste servicii.

Astfel, în baza unei formule, elaborate împreună cu directorii de școli, cu juriști, economiști și contabili, a fost elaborat un regulament pentru toate instituțiile de învățământ general din municipiu, care prevede că pentru un program lunar de trei ore părinții vor achita 360 de lei, iar pentru șase ore – 690 de lei.

„Părinții vor primi bon de casă, după același model care funcționează în grădinițe. Totul va fi legal și contabilizat”, a precizat edilul Ion Ceban.

În altă ordine de idei, Ion Ceban a precizat că din cele 1040 de grupe cu program prelungit care activau până în 31 decembrie 2023, 93% erau cu un program de trei ore, serviciu achitat integral de municipalitate, iar pentru restul orelor erau achitate plăți neoficiale de către părinți, sume care variau între 300 și 1200 de lei pe lună.

Totodată, e de menționat că pentru 6000 de copii din familii social-vulnerabile, care frecventează grupele cu program prelungit, APL Chișinău va achita în continuare toate sumele integral, precum și alimentația.

Amintim că finanțarea grupelor cu program prelungit în municipiul Chișinău a început acum trei ani.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.