Dezbateri: Regulament privind întreținerea animalelor

0
759

Dezbateri publice asupra proiectelor de „Regulament privind întreținerea animalelor de companie și fără stăpân în municipiul Chișinău” și “Regulament privind capturarea, transportarea, evidența și îngrijirea câinilor și pisicilor fără supraveghere și fără stăpân din municipiul Chișinău”

Dezbaterile publice vor avea loc sâmbătă, 22 decembrie 2018, ora 12.00, în incinta Sălii de şedinţe a Consiliului Municipal Chişinău (bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, 83).

La dezbateri sunt aşteptate să participe toate persoanele interesate.

Autorii proiectelor sunt Karl Luganov, AO “Societatea Umană” și Denis Zacon, inspector superior, Primăria mun. Chișinău. Beneficiari ai proiectului sunt locuitorii capitalei, iar necesitatea de organizare a dezbaterilor publice asupra proiectelor este colectarea opiniilor și recomandărilor locuitorilor municipiului Chișinău privind gestiunea populației feline și canine.

Argumentarea necesității a proiectului

Proiectul vizează reglementarea domeniului animalelor de companie pe teritoriul mun. Chișinău, atât în partea ce ține de animalele de companie cu stăpn, cât și animalele de companie fără stăpân care se află pe domeniul public, dar și a infrastructurii și standartelor care trebuie aplicate.

Scopul dezbaterii publice

Regulamentele au drept scop asigurarea securității vieții și sănătății oamenilor, consolidarea moralității și atitudinii umane a societății, protecția animalelor împotriva suferințelor și decesului, urmare a tratamentului inuman, precum și protecția drepturilor acestora.

Colectarea propunerilor

Recomandările și propunerele pe marginea proiectelor de regulamente pot fi recepționate la adresa de e-mail: regulament.22decembrie@gmail.com, până pe data de 20 decembrie 2018, ora 17.00.
Totodată, modificările pot fi făcute și direct în documentele plasate în Google Docs sau pot fi depuse la Direcția Relații Publice a Primăriei mun. Chișinău.

Persoana responsabilă de primirea recomandărilor și propunerilor, precum și pentru înregistrarea persoanelor interesate este Karl Luganov, autorul proiectelor de regulamente. Telefon de contact: 079 069 421.

Primăria mun. Chișinău

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.