Evacuarea zăpezii și combaterea poleiului de pe străzi

0
740

Primăria municipiului Chișinău informează că pe parcursul nopții de vineri, serviciile municipale au intervenit pe străzi, în zona centrală a capitalei, prin lucrări de lărgire a carosabilului și de evacuare a zăpezii, pentru a permite parcarea automobilelor.

Astfel, Regia „Exdrupo” a acționat de la ora 21:00, cu 18 autospeciale, la prevenirea formării poleiului pe străzile centrale și în curțile de blocuri din sectorul Botanica, la solicitarea Preturii. În total, au fost împrăștiate 83 tone de material antiderapant și 8 tone de sare tehnică. De asemenea, drumarii au lucrat la eliberarea de zăpadă a podului de pe str. Ismail pentru a facilita circulația transportului.

Regia locativ-comunală a intervenit la evacuarea zăpezii, de la ora 20:00 până la 02:00 (noaptea), cu 10 utilaje specializate. S-a acționat pe străzile: A. Pușkin, Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni și str. A. Mateevici, fiind evacuați 1200 metri cubi de nămeți.

În dimineața zilei de vineri, serviciile au început intervenția de la ora 05.00, cu 7 unități HACO, la presărarea materialului antiderapant pe trotuare. De asemenea, pe parcursul zilei, 350 de muncitori și 25 de unități de tehnică, vor interveni, prioritar, în curțile de blocuri, la combaterea poleiului și presărarea de antiderapant.

În context, e de menționat că Primarul general interimar a participat aseară, timp de 2 ore, alături de angajații Regiei Transport Electric, la dezbaterea zăpezii și gheții de pe marginea carosabilului, pe bd. Moscova. Ruslan Codreanu a considerat necesar să dea o mână de ajutor grupului de muncitori, pentru a elibera de zăpadă porțiunea de drum, unde în ultimele zile au fost înregistrate blocaje de circulație a troleibuzelor, din cauza automobilelor parcate neregulamentar.

chisinau.md

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.