Explozia din sec. Rîșcani: O nouă amînare pentru stăpînii apartamentelor distruse

0
699

Locatarii a şase apartamente grav deteriorate în urma exploziei din sectorul Rîşcani al Capitalei, produsă în octombrie, vor putea reveni acasă în data de 19 ianuarie.

Primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, spune că lucrările de reparaţie au durat mai mult, pentru că apartamentele vor fi oferite la cheie.

Am venit cu propunerea la comisia fondului de rezervă a Primăriei să mai alocăm surse financiare suplimentare să facem noi reparaţia, ca omul să poată intra direct în confort, în locuinţa lui. A durat un pic, pentru că, un locatar se ducea, de exemplu, la Piaţa Centrală, să îşi aleagă faianţa, altul voia să meargă la trei magazine să vadă diferenţa de preţ“, a declarat primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu.

Celelalte patru apartamente vor fi gata la începutul săptămînii viitoare. Pentru reparaţia locuinţelor s-a alocat suplimentar încă 900 de mii de lei.

Asta după ce, anterior, pentru restaurarea blocului în care a avut loc deflagraţia, primăria municipiului Chişinău a alocat zece milioane de lei.

Amintim că, în luna octombrie, cinci persoane, printre care şi un copil, au murit, după ce o butelie de gaz a explodat într-un apartament al blocului cu 21 de etaje.

noi.md

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.