Federația Moldovenească de Fotbal (FMF) anunță lansarea unui nou proiect pentru copiii din instituțiile de educație timpurie din Republica Moldova – „Fotbal în grădinițe”. Obiectivul acestuia constă în încurajarea micuților din întreaga țară să practice sportul și să ducă un mod de viață sănătos. 

”Prin proiectul „Fotbal în grădinițe”, FMF se implică în sprijinirea părinților și copiilor din instituțiile de dezvoltare timpurie, oferindu-le șansa de a practica fotbalul într-un mediu adecvat și sigur.

Inițiativa vine în ajutorul părinților care nu au acces la secțiile de sport sau nu dispun de resurse pentru a-și duce copiii la astfel de activități. În cadrul grădinițelor, copiii vor beneficia de antrenamente de calitate, având la dispoziție echipament și instructori specializați.

Dată fiind vârsta preșcolară a copiilor, proiectul „Fotbal în grădinițe” a fost conceput cu grijă pentru a include activități sportive adaptate nevoilor lor. Acestea nu se vor limita doar la fotbal, ci vor viza și dezvoltarea generală, coordonarea, și motricitatea specifică vârstei și se vor petrece în grădinițe în prima sau a doua jumătate a zilei, unde fiecare copil se va ocupa trei ori pe săptămână câte 30 min.

Antrenamentele vor fi desfășurate într-un cadru atractiv pentru copii, sub forma de jocuri și exerciții menite să le aducă bucurie și zâmbete, fără ca ei să perceapă efortul fizic implicat.

Copiii implicați în proiectul „Fotbal în grădinițe” nu vor participa doar la activități în cadrul grădinițelor, ci vor avea și oportunitatea de a lua parte la festivaluri organizate de FMF. Aceștia vor avea șansa de a escorta fotbaliștii naționalelor de fotbal la meciurile disputate de echipele naționale la Chișinău, oferindu-le astfel experiențe unice și memorabile”, menționează FMF.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.