Primăria Municipiului Chișinău informează că în contextul marcării Zilei Mondiale de combatere a tuberculozei în municipiul Chișinău – 24 martie 2023, în capitală va fi desfășurată Campania de sensibilizare a populației privind promovarea zilelor de combatere a tuberculozei cu genericul „Da! Putem învinge tuberculoza”.

Campania privind promovarea zilelor de combatere a tuberculozei include un șir de activități:

  • iluminarea în roșu a Porților Sfinte din Chișinău (Arcul de Triumf) pe 24 martie 2023, orele 20:00-00.00;
  • difuzarea spoturilor publicitare cu privire la controlul tuberculozei și distribuirea pliantelor informative tematice, în transportul public municipal, în gările auto și pe teritoriul Î.M. „Piața Centrală”;
  • organizarea de Flash Mob-uri privind controlul tuberculozei, în parteneriat cu IMSP Institutul de Ftiziopneumologie „Chiril Draganiuc”, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”, 24 martie, ora 11.00 și în scuarul Centrului Comercial UNIC, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 8, 24 martie 2023, ora 12:00;
  • screening-ul radiologic pulmonar cu consultarea medicului pneumolog (amplasarea instalației radiologice mobile în scuarul Centrului Comercial UNIC, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 8), 20-24 martie 2023, 10:00-15:00.

Tuberculoza este o boală contagioasă determinată de infecția cu Mycobacterium tuberculosis, care se transmite prin intermediul secrețiilor contaminate eliminate in timpul strănutului, tusei sau vorbirii pe cale aerogenă.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here