Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” anunță că prima partidă de brazi, folosiți de către locuitorii municipiului Chișinău pentru celebrarea Anului Nou, au ajuns la platforma de prelucrare a deșeurilor vegetale aflată în subordinea Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” și au fost transformați în rumeguș pentru a fi folosit la crearea compostului natural.
Lucrătorii Direcției generale locativ-comunale și amenajare a municipiului Chișinău asigură colectarea brazilor uscați și transportul acestora către această platformă.
Lucrătorii Î.M. “Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” au constat că, în comparație cu anul trecut, cantitatea de brazi prelucrați este mai mică. Ei explică această scădere de cantitate prin faptul că, în luna decembrie 2022, numărul de brazi vânduți locuitorilor municipiului a fost în scădere, chișinăuienii au preferat să protejeze natura și au cumpărat brazi artificiali.
Datele Biroului Național de Statistică arată că, în luna decembrie 2022, cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul s-a micșorat cu 6,0% faţă de luna precedentă și cu 2,0% comparativ cu luna noiembrie 2021. Aceste date confirmă explicațiile specialiștilor Î.M. “Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi”.
Procesul de colectare a brazilor uscați va continua.
Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.