autosalubritate.md
Î.M. Regia „Autosalubritate” face apel repetat către proprietarii de automobile, să nu parcheze în fața platformelor de stocare a deșeurilor sau să blocheze căile de acces spre acestea, pentru a nu complica procesul de evacuare a deșeurilor din oraș.
”Zi de zi, pe lângă condițiile meteorologice nefavorabile cum ar fi: ploi, ger, ninsoare sau vânt puternic, echipele de evacuare a deșeurilor municipale întâmpină diverse greutăți și obstacole în procesul de evacuare a deșeurilor. Cea mai stringentă problemă, rămâne a fi totuși parcarea mașinilor neregulamentar în fața platformelor comune și a camerelor de stocare a deșeurilor, sau blocarea căilor de acces spre acestea”, se arată într-un comunicat.
Din aceste motive, muncitorii întreprinderii Î.M. Regia „Autosalubritate”, nu pot intra în curtea blocului și sunt nevoiți manual să scoată și ridice containerele pline cu deșeuri, care au o greutate de cca 200 kg și să le împingă la o distanță de cel puțin 40 metri, până la locul de staționare a autogunoierei.
De multe ori, însă, echipele de evacuare sunt nevoite să facă și cale întoarsă, lăsând tomberoanele insalubre, iar ulterior sa revină la aceeași adresă pentru a evacua deșeurile, fapt ce presupune cheltuieli suplimentare pentru întreprindere.
Menționăm că, o echipă de evacuare a deșeurilor, care este formată din doi hamali și un șofer, per zi evacuează deșeurile din cca 250-300 de tomberoane.
Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here