Intervenția serviciilor municipale la deszăpezire

0
826

Primăria municipiului Chișinău informează că pe parcursul zilei de luni, 19 noiembrie, a.c., Î.M. Regia “Exdrupo” intervine pe străzi la deszăpezire cu 18 unități de tehnică din dotare.

Primele mașini au ieșit la intervenție la ora 04.45, prin presărarea cu material antiderapant. Până la ora 08.00, pe străzile capitalei au fost împrăștiați 137 m³ de antiderapant și 2 m³ de sare. Informații în acest sens a prezentat în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, Andrian Boldurescu, director al Î.M. Regia „Exdrupo”.

Drumarii sunt implicați la deszăpezire pe străzile din oraș, pe căile de acces spre suburbii, cât și pe străzile în pantă, poduri, sensuri giratorii și străzile secundare.

Până la ora 15.00, pe străzi au fost împrăștiați circa 200 m³ de antiderapant.

Potrivit șefului  Î.M. „Exdrupo”, intervenția în forță a serviciilor de întreținere a drumurilor se va desfășura seara, după ce va scădea fluxul de transport.

În același timp, Regia Locativ-comunală și amenajare și-a început activitatea la deszăpezire pe trotuare, de la ora 06.30, cu 22 tractoare și 10 utilaje HACO. Intervenția va continua pe parcursul întregii zile, cu și mai multe utilaje, a menționat Ion Burdiumov, șeful Direcției generale locativ-comunale și amenajare.

În altă ordine de idei, informăm că în anul curent, Administrația publică locală Chișinău va încheia contracte de prestări servicii cu agenți economici privați, în vederea închirierii utilajelor de deszăpezire. Potrivit lui Valeriu Bogdan, șef al Direcției asistență juridică, în acest sens, deja a fost dat startul procedurilor de achiziție. De asemenea, în cadrul ședințelor cu prestatorii de servicii privați, aceștia au dat asigurări că sunt gata să intervină, la necesitate, cu utilaje proprii de deszăpezire.

chisinau.md

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.