Majoritatea lucrărilor de reparație și mentenanță, la utilajul Termoelectrica, planificate pentru noul sezon de încălzire 2023-2024 au fost finalizate, a declarat directorul general interimar, Iurie Razlovan, pe 5 octombrie, în cadrul unei conferințe de presă.

“Ieri, 04.10.2023, Centrala Electrică cu Termoficare, Sursa I (CET, Sursa I) a fost pusă în funcțiune și sarcina termică de la CET Sursa 2 a fost transferată către CET Sursa I. Astfel, Blocul energetic funcționează fără abateri, la ora 11:00 a fost anclanșat la rețeaua națională”, a declarat Iurie Razlovan.

Directorul general interimar a reiterat că riscuri semnificative pentru demararea sezonului de încălzire nu sunt, iar în cazul apariției unor deficiențe la utilajul care are termenul de exploatare depășit, echipa Termoelectrica dispune de echipamentul necesar și personal bine pregătit.

De asemenea, a precizat că în acest sezon, Termoelectrica va utiliza gazul natural ca combustibil de bază.

Referitor la reorganizarea instituției, managerul entității a menționat că s-a procedat în strictă conformitate cu prevederile reglementate de Codul Muncii al Republicii Moldova.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.