În data de 2 octombrie 2023 în 23 de întreprinderi municipale au fost executate lucrările de profilaxie a sistemelor inginereşti în proporţii de 100%. Cât priveşte asociaţiile de locatari procentul este mai mic – 65,3 % din motiv că nu dispun de echipamente tehnice proprii pentru lucrările date, respectiv sunt nevoiţi să închirieze.
În municipiul Chişinău sunt 1487 de blocuri locative gestionate de către ÎMGFL (1-23) şi 1216 de blocuri locative gestionate de către asociaţiile de locatari care sunt conectate la serviciul de încălzire centralizată.
Lucrările de profilaxie a sistemelor inginereşti presupun spălarea hidropneumatică a sistemelor, controlul hidraulic, analiza apei, semnarea pașapoartelor tehnice. La fel, gestionarii fondului locativ până la momentul actual au efectuat lucrări de reparații curente la acoperișurile blocurilor locative gestionate de către aceștia în mărime de 32 300 m2 inclusiv cu suportul acordat din partea DGLCA de 21 000 m2 membrană bituminoasă procurată de către Direcție conform alocațiilor bugetare pentru anul 2023.
Direcţia generală locativ comunală şi amenajare va monitoriza în continuare procesul de pregătire către sezonul de iarnă atât la întreprinderile municipale cât şi la asociaţiile de locatari. După necesitate, întreprinderea municipală va interveni pentru a soluţiona problemele apărute, conform competenţelor.
Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.