Foto: Iv Ceban

După o pauză de doi ani de zile, matineele de la sfârșit de an din grădinițe și școli  vor fi organizate cu prezența părinților. Anunțul a fost făcut astăzi, 11 aprilie, de Primarul General de Chișinău, Ion Ceban, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.

”Am văzut că nu vor exista restricții de sărbătorile de Paște în ceea ce ține de COVID-19. Vreau să vin cu un anunț care cred eu va bucura și marea majoritatea a părinților și anume în municipalitate. Vom discuta cu specialiștii pentru a permite ca la sfârșit de an, după o pauză de doi ani de zile, în grădinițe și școli să fie organizate matinee împreună cu părinții, ca să se bucure de activitatea copiilor. Este o tradiție și ne pare rău că acestea au fost întrerupte, dar sănătatea trebuie să fie o prioritate”, a declarat Ceban.

Totodată, el s-a referit și la procesul de înscriere a copiilor în clasa I.

”Sunt 4 250 de cereri în clasa I, din 9 376 de locuri disponibile. Precizez că toți copiii persoanelor refugiate care au solicitat să fie înscriși au fost încadrați în instituțiile educaționale din Chișinău – 596 de copii erau la sfârșitul săptămânii trecute”, a mai spus edilul capitalei.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.