Foto: ANRE

Prețurile carburanților revin la nivelurile înregistrate la începutul lunii martie 2022. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a actualizat prețurile la produsele petroliere pentru perioada 18-20 martie. Astfel, prețul benzinei A95 va scădea cu 10 bani, până la 24,76 lei. Prețul motorinei va scădea cu 22 de bani, până la 21,92 lei.

Prin urmare, prețul la motorină, carburantul care reprezintă circa 3/4 din totalul produselor petroliere consumate în Republica Moldova, scade pentru prima dată în ultimele 12 luni sub 22 lei/litru, nivel echivalent cu cel de la începutul lunii martie a anului 2022.

După o perioadă în care piața petrolieră regională a fost puternic afectată de consecințele războiului din Ucraina, actualmente se atestă o stabilizare a prețurilor la carburanți și revenirea acestora la nivelul înregistrat la începutul lunii martie a anului trecut.

Menționăm că prețurile anterioare ale carburanților au scăzut odată cu scăderea prețurilor petrolului. Ca urmare, un baril de țiței Brent costă deja mai puțin de 77 de dolari, față de 85 de dolari pe baril la începutul lunii martie.

Agenția reamintește că în luna iunie a anului trecut, prețurile la carburanți au atins un nivel istoric maximal, ajungând să fie comercializate cu circa 10 lei/litru mai scump decât este nivelul actual al acestora.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here