Peste 300 de șoferi au fost sancționați pentru instalarea farurilor de tip xenon

0
748

Peste 300 de şoferi au fost documentaţi de ofițerii de patrulare, în perioada 1-4 noiembrie, pentru instalarea farurilor de tip xenon la automobile, care limitează vizibilitatea altor conducători auto.

Inspectoratul Național de Patrulare (INP) reamintește conducătorilor auto că este interzisă circulația automobilelor care au instalat ilegal faruri de tip xenon, excepție fiind doar cele instalate de producătorul auto în fabrică.

Solicitat de agenție, ofițerul de presă al INP, Natalia Golovco, a specificat că dotarea automobilelor cu acest tip de faruri în autoservice-urile din țară poate fi nesigură, iar corpurile de iluminat pot să nu corespundă normelor. „Instalarea ilegală a farurilor de tip xenon reprezintă una din cauzele producerii accidentelor rutiere atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, deoarece fluxul de lumină limitează vizibilitatea altor conducători auto. În Republica Moldova, instalarea ilegală a acestui tip de faruri este interzisă în decursul întregului an”, a spus Golovco.

Pentru instalarea luminilor xenon, șoferii riscă amenzi de la 150 la 300 de lei.

moldpres

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.