Peste 1 km de rețele de canalizare deja au fost reabilitate și urmează să fie renovate circa 1 km rețele de apeduct din sectoarele Râșcani și Centru!

Circa 1, 1 km de conducte de apă din polietilenă, cu diametrul cuprins între 25 mm – 250 mm, precum și mai multe branșamente ce alimentează blocurile de locuit, din strada Albișoara, strada Ismail, dar și Gheorghe Asachi, urmează să fie modernizate complet.

Lucrările planificate presupun renovarea completă a rețelelor de alimentare cu apă, care nu au fost modernizate de mai bine de zeci de ani, având un grad înalt de uzură.
Prin urmare, în sectorul Râşcani, deja au început lucrările de schimbare reţelelor de apă din cartierul locativ din str. Albişoara colţ cu Izmail.

Astfel, va fi schimbat apeductul şi branşamentele ce alimentează consumatorii din str. Albişoara, 16, 18, 20, 22, 24 şi din str. Ismail, 102, 102/3, 104, pe un tronson de circa 650 metri, cu diametrul cuprins între 25 mm – 250 mm.

Noua rețea va fi din fontă ductilă şi din polietilenă. Specialiștii preconizează să finalizeze lucrările de reparație până la sfârșitul anului 2018, după ce va fi efectuată cu succes testarea hidraulică, dar și spălarea și dezinfectarea rețelelor.

Ulterior, se va efectua conectarea consumatorilor la rețea de apă nouă, iar cea veche va fi scoasă din funcţiune.

În paralel, în sectorul Centru, se efectuează renovarea apeductului din cartierele locative din str. Gheorghe Asachi, 29, 31, 49, 51, 53, 53/1, 61. Aici vor fi schimbaţi aproximativ 520 metri de apeduct şi branşamente, din polietilenă, cu diametrul cuprins între 50 – 160 mm.

Cât priveşte lucrările de schimbare a reţelelor de canalizare, la momentul actual, au fost efectuate lucrări de pozare a colectorului menajer fecaloid pe toată lungimea tronsonului amplasat în perimetrul străzilor Ion Pruncul , Sfîntul Andrei, Sfatul Ţării. Aici au fost montaţi 218 m de colector menajer-fecaloid Tip PP D- 400 mm, şi 264 metri de colector D- 315mm, tip PP. Secţiunea este în perioada de testare.

Lucrările de montare a colectorului pe strada Bucureşti inclusiv conectările abonaţilor sunt finalizate. Secţiunea este în perioada de testare. Au fost montaţi 300 m de colector cu D- 315mm, tip PP.

La secţiunea amplasată pe str. Sfatul Ţării între str. Anton Corobceanu şi str. Sciusev lucrările au fost finisate lucrările de pozare a colectorului principal. Au fost instalate 332 m de colector menajer-fecaloid D- 315 mm, tip PP, 113 m colector tip PP D- 200 mm.

Pe 26 octombrie curent a fost început lucrul la secţiunea amplasată pe str. Sf.Ţării tronsonul cuprins între str. Sciusev şi str. M. Kogălniceanu. Se preconizează ca lucrările de reparaţie pe segmentele menţionate să fie finalizate până la sfârşitul anului 2018.

acc.md

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.