Primăria capitalei a solicitat autorităților centrale întărirea capacităților de patrulare în oraș și paza centrelor de plasament al refugiaților.

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a anunțat că, în condițiile în care s-au înregistrat acte de vandalism din partea refugiaților, municipalitatea a cerut autorităților centrale întărirea și fortificarea capacității de patrulare și pază în oraș. „Pe parcursul ultimelor 24 de ore s-au înregistrat cazuri de comportament agresiv și vandalism din partea unor refugiați. Riscurile la adresa securității locuitorilor capitalei au crescut. Am adresat o cerere oficială pentru creșterea numărului de patrule ale carabinierilor pe străzi și paza centrelor de plasament al refugiaților”, a spus Ceban.

În același timp, edilul capitalei a cerut autorităților centrale activarea suplimentară de către Guvern a unor locuri de plasament. “Presiunea pentru asistența socială și plasamentul refugiaților este în creștere. Anticipăm că în patru-cinci zile autoritățile publice locale nu vor mai putea face față numărului mare de refugiați din Ucraina”, a precizat Ceban.

În ultimele 24 de ore, prin Centrul de triere a refugiaților de la MoldExpo au trecut 1775 de persoane, care au fost deja plasate în centre de plasament.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.