Reabilitarea iluminatului public pe strada Ciuflea și Viaduct, sectorul Centru

0
915

Astăzi a fost inaugurat iluminatul public pe str. Ciuflea și Viaduct, sectorul Centru al capitalei.

Este cel de-al doilea proiect de acest fel realizat în ultimele două săptămâni.

La eveniment a participat primarul general interimar, Ruslan Codreanu, responsabili ai Direcției transport public și căi de comunicație, precum și ai Î.M. „LUMTEH”.

Lucrările au fost executate pe parcursul lunii curente, fiind instalate 154 corpuri de iluminat pe bază de LED. Costul proiectului este de 1,7 mil. lei, bani alocați din bugetul municipal.

Ruslan Codreanu a menționat că zona de referință este una aglomerată, îndeosebi Viaductul, cu trafic sporit, unde frecvent sunt înregistrate accidente rutiere. Astfel, municipalitatea a decis că acest segment să fie modernizat prin iluminat stradal, chiar de la începutul anului în curs.

Prin modernizarea instalațiilor de iluminat pe cele două artere, municipalitatea va obține avantaje duble: un grad sporit de securitate pe străzi, cât și cheltuieli cu 45 % mai mici la energia electrică față de iluminatul clasic.

În prezent se desfășoară lucrări de modernizare a iluminatului public pe str. Muncești, tronsonul Grădina Botanică – bd. Dacia, Calea Moșilor, bd. Moscova și str. Kiev.

E de menționat că pe bd. Mircea cel Bătrân, str. Ion Creangă, str. Alba – Iulia și Parcul Valea Trandafirilor a fost executate lucrări de înlocuire a corpurilor de iluminat, până în prezent fiind valorificați 5,2 de mil. lei din cei 14 mil. lei prevăzuți în buget pentru acest scop.

Pe parcursul anului 2019 urmează a fi modernizat iluminatul public și pe străzile: Calea Ieșilor și sectorul Budești 2.

chisinau.md

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.