Republica Moldova va extinde lista produselor animale exportate în UE

0
81

Agenția Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) a reconfirmat angajamentul Republicii Moldova pentru a extinde lista produselor de origine animală exportate pe piața Uniunii Europene. Anunțul a fost făcut la evenimentul de încheiere a misiunii de audit în Republica Moldova, efectuată de către auditorii Directoratului General pentru Sănătate și Siguranță Alimentară a Comisiei Europene.

Misiunea a avut drept scop evaluarea implementării controalelor oficiale privind reziduurile și contaminanții la animalele vii și produsele de origine animală, inclusiv controalele privind produsele și medicamentele de uz veterinar.

În cadrul evenimentului au fost prezentate constatările și recomandările preliminare privind capacitățile Republicii Moldova de a demonstra echivalența sistemului de controale oficiale și implementarea Planului Național de Monitorizare a Reziduurilor.

”Aducem mulțumiri colegilor din cadrul ANSA și auditorilor care pe tot parcursul acestei perioade au depus un efort major în vederea promovării capacității Republicii Moldova şi sistemului de controale oficiale și implementarea Planului Național de Monitorizare a Reziduurilor. De asemenea, aducem recunoștință Comisiei Europene pentru suportul continuu pe care îl oferă țării noastre”, a declarat  Radu Musteața, directorul general al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.

Totodată, şeful ANSA a reconfirmat angajamentul Republicii Moldova pentru a extinde lista produselor de origine animală exportate pe piața Uniunii Europene.

Misiunea de audit s-a desfășurat în perioada 27 septembrie – 8 octombrie 2021, în format online, având drept obiectiv evaluarea planificării și implementării Planului Național de Monitorizare a Reziduurilor în lapte, ouă și miere, atât la nivel central, cât și teritorial.

moldpres.md 

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here