Ruslan Codreanu: Despre transportul public

0
788

Ruslan Codreanu:

Vechimea parcului actual de autobuze trece de 20 de ani. Rulajul la toate autobuzele a trecut de 1 mln de km și trebuiesc casate. Nu a fost procurat nici un autobuz de 12 ani. Reparația autobuzelor actuale ne costă anual 15 mln lei.

Din 100 de autobuze din parcul existent, 35 se strică zilnic. Serviciile pe care le oferă în prezent parcul urban, sunt dramatice.

Nu îmi pot explica, de ce administrația precedentă a avut o atitudine atât de delăsătoare în raport cu transportul public. De ce o întreprindere care trebuie să fie eficientă, noi îi compensăm pierderile cu sute de milioane anual.

De ce intenționat se punea pe brânci un domeniu strategic pentru municipiu si cele mai profitabile rute se transmiteau privaților?

Prioritățile sunt clare și din bugetele alocate pentru procurarea de autobuze noi:

 2006 – 2017 – 0 lei

 2018 – 35 mln lei

 2019 – 80 mln lei

În anul 2018, au fost alocate resurse financiare pentru procurarea autobuzelor și au fost efectuate 4 licitații, dar nu s-a reușit procurarea de autobuze noi.

În 2019, pe 2 ianuarie, a fost lansată licitația de procurare a autobuzelor.

Îmi doresc ca în acest an să avem autobuze noi pe străzile capitalei. Albișoara. Testimițeanu. Băcioii noi. Maria Drăgan. Milescu Spătaru. Drumul Viilor. Valea Crucii.

Pentru că merităm mai mult!

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.