Tariful pentru consumatorii din centrul și sudul Republicii Moldova conectați la rețeaua Premier Energy ar putea scădea cu 18 bani pe kWh, adică cu 7%. Energia electrică din nordul țării se va ieftini cu 9,5% – până la 2,88 lei pe kWh. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) intenționează să aprobe noile tarife mâine, 10 noiembrie.

Potrivit proiectului de decizie al ANRE, tariful pentru consumatorii casnici ai Premier Energy va fi de 2,39 lei pe kWh. Totodată, în cererea sa, furnizorul a solicitat o reducere a tarifului cu 16 bani pe kWh, adică cu circa 6,2% – de la 2,57 la 2,41 lei pe kWh.

Cererea se bazează pe prețurile de achiziție a energiei electrice, pe tarifele actuale de transport și distribuție, pe cele mai recente previziuni macroeconomice publicate în octombrie, precum și pe costurile și veniturile asociate cu echilibrarea energiei electrice, potrivit cererii depuse.

La 1 noiembrie, furnizorul de energie electrică din nordul Moldovei, FEE Nord, a depus o cerere de reducere a tarifului actual cu 30 de bani – până la 2,9 lei pe kWh. În același timp, în proiectul de decizie, ANRE a propus un tarif puțin mai mic – 2,88 lei pe kWh.

Menționăm că, din iulie 2023, tariful pentru consumatorii FEE Nord este de 3,2 lei pentru 1 kWh.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.