Specialiștii din sănătate atenționează populația despre pericolul scăldatului în bazinele din municipiul Chișinău. În urma prelevării mai multor probe, pe plaja de la Vadul lui Vodă a fost depistat vibrionul de holeră.

În ședința operativă a serviciilor municipale a capitalei, șeful Direcției generale asistență medicală și socială, Boris Gîlca, a îndemnat populația să fie prudentă și să respecte regulile de igienă după scăldat.

„În perioada estivală, Centrul de Sănătate Publică Chișinău examinează și preia probe din bazinele acvatice. Conform ultimelor examinări, la plaja de la Vadul lui Vodă s-a depistat vibrionul de holeră. Cei care fac plajă și se vor scălda, trebuie să fie prudenți și să asculte de sfatul medicilor. După scăldat, să facă și duș. La fel, să rămână în alertă referitor la posibile urmări”, a menționat Gîlca.

Conform Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în total, în Republica Moldova sunt 3600 de lacuri și iazuri care nu au destinație de agrement și unde scăldatul nu este indicat.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here