Se redeschide o grădiniță în Chișinău

0
277

Grădinița numărul 79 din sectorul Botanica al capitalei, care de aproape 13 ani se află în paragină, va fi renovată, iar de la 1 octombrie va putea primi aproape 180 de copii.

Lucrările de renovare au fost lansate în această săptămână și vor fi finalizate către 15 septembrie.

Primarul Interimar Ruslan Codreanu, care a efectuat astăzi o vizită pe șantier, a comunicat presei că în regiune sunt trei grădinițe, toate supraaglomerate.

Am considerat absolut prioritar să deschidem o grădiniță nouă. Alături este un șantier în construcție, cu câteva sute de apartamente, unde vor fi foarte mulți copii. Ne bucură că numărul de copii este mare, dar trebuie să le creăm și condiții”, a spus edilul.

Șeful Direcției educație, tineret și sport a sectorului Botanica, Ion Musteață, a menționat că grădinița a fost dată în exploatare în anul 1964. A activat ca instituție de educație timpurie până în 1999. De atunci și până în 2007 a fost o școală participară, ulterior a fost lăsată de izbeliște.

Pentru reparația edificiului, dotarea lui și amenajarea teritoriului au fost alocați 8,6 milioane de lei. Grădinița va putea fi frecventată și de copii de creșă, de la vârsta de doi ani.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here