Situația pandemică din Chișinău este în continuare complicată

0
87

Spitalele municipale din Chișinău preiau circa jumătate din numărul total de bolnavi de coronavirus, iar situația pandemică în oraș rămâne complicată.

Șeful interimar al Direcției generale asistență socială și sănătate a municipiului Chișinău, Boris Gâlcă, a declarat astăzi în cadrul ședinței on-line a serviciilor municipalității că „situația pandemică din oraș este complicată, iar toate prognozele triste se adeveresc”. „Toate spitalele municipale sunt implicate în tratamentul pacienților bolnavi de coronavirus. Circa jumătate din numărul total de bolnavi de coronavirus sunt tratați în spitalele municipale”, a declarat Gâlcă.

În același timp, oficialul a precizat că toate secțiile de Terapie Intensivă sunt suprasolicitate și a îndemnat locuitorii municipiului Chișinău să se vaccineze, avertizând că “în fața variantei Delta de coronavirus persoanele vaccinate sunt mai protejate”. „Pacienții cu coronavirus care nimeresc în secțiile de Terapie Intensivă au 50 la sută șanse de supraviețuire, persoanele intubate au doar 5 la sută șansă la viață. Solicit locuitorilor orașului să se vaccineze”, a menționat Boris Gâlcă.

De asemenea, oficialul a specificat că, în acest moment, autoritățile Spitalului municipal „Sfânta Treime” din capitală pregătesc 200 de locuri de tratament pentru bolnavii de coronavirus.

moldpres.md 

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here