Speluncă de droguri deconspirată de polițiști într-un apartament din sectorul Botanica

0
845

Ofițerii de investigații ai Direcției de Poliție a mun. Chișinău, în comun cu angajații sectorului Botanica, au intrat în posesia unei informații operative, precum că într-un apartament din sectorul Botanica, este organizată o speluncă de consum de droguri.

Astfel, un bărbat de 43 ani și o femeie de 47 ani, anterior judecați pentru infracțiuni similare, au fost documentați pe parcursul lunii octombrie, ulterior fiind efectuate percheziții autorizate în apartamentul dat.

În urma cercetărilor demarate la fața locului polițiștii au depistat masa vegetală cu miros specific asemănătoare marijuanei, etnobotanice de tip ,,Canabinnoid sintetic,, cu masa de 3 gr, substanțe psihotrope în cantități deosebit de mari, precum și substanțe stupefiante de tip PVP cu masa de 50 gr., 10 ml de lichid ,, Acid Clorhidric,, un blister cu 10 pastile cu inscripția ,, Diazepex’’ și un blister cu 10 pastile cu inscripția ,,Aprozolan’’, pachețele din hârtie, folie de staniol și de tip ,,zip lock’’ destinate păstrării  drogurilor, 3 cântare electronice, mijloace bănești în sumă de 15 000 mii lei dobândite din comercializarea substanțelor narcotice, 6 telefoane mobile utilizate la săvârșirea infracțiunii, aparate confecționate artizanal pentru prepararea și utilizarea drogurilor.

Acestea au fost ridicate, sigilate și transportate la Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare al IGP, pentru a fi supuse expertizării.

În urma comercializării suspecții urmau să obțină un profit în sumă de circa 35 000 mii lei. Conform legislației penale în vigoare suspecții riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 3 ani până la 7 ani, ambii fiind plasați în arest preventiv pentru 30 de zile.

politiacapitalei.md

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.