Ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a INI în comun cu ofițerii de urmărire penală a IP Ciocana, sub conducerea  Procuraturii municipiului Chișinău, Oficiul Ciocana au deconspirat activitatea unui grup infracțional care vindea droguri prin intermediul unui magazin pe internet.

În luna februarie curent, a fost pornită o cauză penală pentru  circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare. Pe perioada măsurilor speciale de investigații s-a stabilit că un bărbat de 30 de ani, a creat o schemă de comercializare a drogurilor prin internet. Tot el, împreună cu concubina sa de 24 de ani, plasau drogurile în ascunziș de unde erau ridicate de clienți.

Fiind efectuate percheziții la domiciliul celor doi concubini din orășelul Durlești a fost depistată o seră special amenajată, dotată cu utilaj special pentru creșterea marijuanei.  În rezultat au fost ridicate fire de marijuana crescute în condiții speciale și marijuana  mărunțită, dar și droguri sintetice, pastile cu efect psihotrop, ciuperci halucinogene, două cântare electrice de scară mică, telefoane mobile și un calculator.

Totodată, la 24 mai curent, pe o stradă din municipiul Chișinău, ofițerii de investigații au reținut în flagrant un tânăr de 24 de ani, în timp ce acesta ridica din ascunziș un pachețel cu droguri sintetice.

Valoarea substanțelor narcotice ridicate, pe piața neagră depășește suma de 150 000 lei.

Toate persoanele implicate în schema infracțională au fost reținute pentru 72 de ore, timp în care aceștia se prevalează de prezumpția nevinovăției, potrivit legii.

Conform legislației penale, pentru fapta comisă, persoana vinovată riscă pedeapsă cu închisoarea pentru un termen de la 7 la 15 ani închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.