Unde este depozitată zăpada evacuată de pe străzile capitalei. Diseară, de munții de omăt va scăpa centrul orașului

0
737

Temperaturile din ultimele zile “au topit” o parte din zăpada care a acoperit străzile din Chișinău săptămâna trecută.

Munții de omăt lăsați la marginea șoselelor de către drumarii care au deszăpezit carosabilul sunt adevărate piedici pentru pietoni. Responsabilii de la Direcția locativ-comunală susțin însă că astăzi acestea vor fi evacuate. Nu de peste tot însă!

Șeful Direcției locativ-comunale, Ghenadie Dubița a anunțat la ședința operativă a Primăriei că diseară, de munții de omăt de la marginea drumului și mai ales din stațiile de așteptare va scăpa centrul orașului.

Potrivit lui Dubița, străzile pe care se va interveni, în mod prioritar sunt cele mai aglomerate. Este vorba despre V. Alecsandri, M. Kogălniceanu, Pușkin, bd. Ștefan cel Mare, str. A. Mateevici și bd. Moscovei, acolo unde după cea mai recentă zăpadă s-au format blocaje infernale, iar troleibuzele abia de puteau să se deplaseze.

Zăpada evacuată este depozitatată pe teritoriul fostului Stadion Republican. Ghenadie Dubița susține că există o “înțelegere” cu autoritățile locale care permite acest lucru.

La evacuarea zăpezii avem două utilaje care adună zăpada, două excavatoare și două basculante. Sunt destule, avem contracte și cu agenți economici care intervin atunci când solicităm“, a declarat Ghenadie Dubița.

Șeful Direcției locativ-comunale susține că zăpada se evacuează la cerere, acolo unde sunt notificări din partea preturilor.

Cât despre străzile de unde zăpada nu ajunge să fie evacuată și e lăsată să se topească natural, Dubița nu își face griji. Acesta spune că risc de inundare a străzilor nu există.

Nu cred că se vor inunda străzile, zăpada se va topi așa cum se topește, în mod natural și în mod natural se va scurge prin sistemul pluvial de evacuare“, a spus Ghenadie Dubița.

Lucrările de evacuare a zăpezii vor începe diseară, când pe străzi va circula mai puțin transport, decât în timpul zilei.

realitatea.md

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.