Zeci de copaci sunt defrișați în aceste zile în parcul Dendrarium

0
861

Mai mulți copaci au fost defrișați în parcul Dendrarium. Deși majoritatea sunt sănătoși, 40 dintre ei au fost doborâți.

Directorul parcului susține că cei câțiva copaci creșteau la întâmplare și nu se încadrau în planurile de dezvoltare ale zonei, unde au fost plantate conifere.

De partea cealaltă, un jurnalist, specializat în ecologie, cel care ne-a sesizat cazul, susține că arborii au fost defrișați pentru extinderea blocului.

Ieri a fost dat la pământ un plop, iar astăzi urmează sa fie tăiat și acest nuc bătrân. Copacii sunt ambii sănătoși.

Nu s-a înlăturat la timp și acum încurcă la toate coniferele care cresc în preajma lui și el e normal a fi defrișat”, Ion Uzun, director Pacul Municipal „Dendrariu”.

Văzând copacii defrișați, dar și blocul locativ care răsare chiar în preajma lor, jurnalistul și specialistul în ecologie, Oleg Bănaru, este de părere că în spate ar sta, de fapt, interese personale.

De partea cealaltă, directorul parcului, Ion Uzun, spune că, de fapt, cei doi copaci ar fi crescut la întâmplare și împiedică amenajărea acestei fâșii de teritoriu cu conifere, așa cum a planificat pentru această zonă. Anul trecut, aici au fost plantați mai mulți puieți de conifere.

Cât despre blocul locativ construit chiar în parc, directorul parcului spune că este cu actele în regulă.

Întâmplător sau nu, în aceeași zonă, anul acesta urmează să apară o nouă intrare în parc. Conform autorizației, în total în Dendrariu vor fi dați jos 40 de copaci, majoritatea fiind bolnavi. Administrația parcului susține că lemnul va fi pus la evidență și apoi va fi vândut.

tv8.md

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.