Exdrupo a primit două autospeciale noi, donate de Rusia

0
748

Întreprinderea municipală „Exdrupo” a primit pe 5 martie 2019 două autospeciale noi. Acestea fac parte din primul lot de 12 unități de transport de tip „KamAZ” oferite gratuit țării noastre de către Federația Rusă.

Noile autospeciale au fost transmise de șeful statului Igor Dodon. La eveniment au participat Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasneţov, și viceprimarul capitalei, Nistor Grozavu.

Igor Dodon și-a exprimat încrederea că noile „KamAZ-uri” vor ușura munca autorităților locale în procesul de întreținere a străzilor.

Potrivit șefului statului, primul lot de autospeciale a ajuns în țara noastră acum câteva săptămâni. Două dintre ele rămân în Capitală, șase vor fi transmise mâine mai multor localități din nordul țării, iar alte patru vor ajunge în raioane din sudul țării.

Mai exact, printre localitățile în care vor fi transmise unitățile de transport se numără Briceni, Ocnița, Soroca, Florești, Bălți, Chișinău, Comrat, Congaz, Basarabeasca și Taraclia.

Nistor Grozavu a spus că este pentru prima dată în ultimii 5 ani când întreprinderea municipală beneficiază de tehnică nouă.

În vara anului trecut, aflat într-o vizită la Moscova, șeful statului Igor Dodon a adresat președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, solicitarea de a examina posibilitatea transmiterii cu titlu gratuit a unui lot de tehnică rusească pentru localitățile din țara noastră.

Ulterior, conducerea Federației Ruse a anunțat că va oferi Republicii Moldova 100 de „KamAZ”-uri, pentru asamblarea cărora a fost alocată suma de 100 mln de ruble rusești.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.