Primăria
⚊ Secretarul Consiliului
⚊ Consilieri
Şef al Direcţiei – Marcel Zambiţchi
Contacte:
mun. Chişinău, şos. Hânceşti, 53 “A”
tel.: 022 226 164
Orele de audienţă:
fiecare zi de luni 13.00-17.00
dc@pmc.md
comert.chisinau.md
Şef-adjunct al Direcţiei – Valentina Constantinov
tel.: 022 222 761
Orele de audienţă:
fiecare zi de miercuri 13.00-17.00
Numerele telefoanelor de contact:
- Anticamera: 022 226 164
- Secţia evidenţă şi control (contabilitatea): 022 212 162
- Secţia reglementarea activităţii pieţelor și unităților de prestări servicii: 022 227 458, 022 224 053
- Secţia reglementarea activităţii unităţilor comerciale: 022 221 955, 022 220 403
- Secţia reglementarea activităţii unităţilor de alimentaţie publică: 022 224 373, 022 221 798
Program de activitate: 08.00 – 17.00
Pauză: 12.00 – 13.00
Competenţe
- Eliberează autorizaţii de funcţionare a unităţilor comerciale, de alimentaţie publică şi/sau de prestări servicii sociale şi acordă dreptul de comercializare cu amănuntul a băuturilor alcoolice şi articolelor din tutun înîntreprinderilor comerciale amplasate în or. Chişinău
- Efectuează tipizarea unităţilor de comerţ şi clasificarea întreprinderilor de alimentaţie publică pe categorii după nivelul de deservire a consumatorilor
- Efectuează controale privind respectarea legislaţiei în vigoare ce reglementează activitatea comercială
- Reglementează activitatea pieţelor, unităţilor comerciale şi de prestări servicii de deservire socială, amplasate în mun. Chişinău
Servicii prestate de Direcţie:
- Consultaţii privind legislaţia în vigoare ce reglementează activitatea comercială;
- Consultaţii şi ajutor metodic la organizarea procesului comercial al întreprinderilor şi la deschiderea unităţilor comerciale, de alimentaţie publică şi prestări servicii;
- Consultaţii privind legislaţia în vigoare referitor la protecţia consumatorilor (restituirea mărfurilor necalitative, serviciilor necalitative, etc);
- Consultaţii privitor la amenajarea şi instalarea utilajului în conformitate cu procesul tehnologic în unităţile de alimentaţie publică;
- Consultaţii privitor la tehnologia preparării bucatelor şi articolelor culinare în unităţile de alimentaţie publică;
- Consultaţii privitor la modul de aplicare în practică a actelor normativ-tehnice în unităţile de alimentaţie publică;
- Consultaţii privitor la perfectarea panourilor de informaţii şi altor tipuri de reclamă în unităţile comerciale;
- Consultaţii privitor la organizarea lucrului reţelei de comerţ şi de alimentaţie publică în sezonul estival;
- Consultaţii privitor la perfectarea fişelor tehnologice şi de calcul pentru bucate şi articolele produse în unităţile de alimentaţie publică;
- Organizarea lucrului comisiei de calificare pentru conferirea categoriei profesioniste lucrătorilor din alimentaţia publică;
- Acordarea certificatelor privind vechimea în muncă şi salariul primit;
- Explicaţii privind aplicarea impozitelor şi taxelor locale, documentelor normative privind evidenţa contabilă.