Autoritățile din Chișinău vor procura peste 30 de autobuze noi

0
711

Autoritățile capitalei vor procura 32 de autobuze noi.

Anunțul a fost făcut luni, 21 ianuarie, de către șeful Direcției generale transport public și căi de comunicație, Vitalie Butucel, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor Primăriei municipiului Chișinău.

Potrivit lui Butucel, la 2 ianuarie a fost format grupul de lucru privind achiziționarea autobuzelor.

Licitația a fost anunțată și va avea loc la data de 8 februarie. Până atunci, companiile interesate sunt invitate să propună ofertele”, a spus Butucel.

La rândul său, primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a specificat că deocamdată rutele și itinerarul autobuzelor nu a fost stabilit. „Nu trebuie să ne grăbim și să venim cu propuneri ce țin de rutele și itinerarul noilor autobuze, deoarece mai întâi trebuie să stabilim exact zonele unde se atestă cele mai mari probleme cu transportul public”, a afirmat Codreanu.

Pentru procurarea autobuzelor din bugetul municipal au fost alocate 80 de milioane de lei.

La începutul acestui an, autoritățile locale au anunțat că autobuzele existente sunt vechi de peste 20 de ani și pentru reparația acestora municipalitatea cheltuiește anual 15 mln lei.

Astfel, din cele 100 de autobuze din parcul existent, 35 se defectează zilnic, iar altele noi nu au mai fost procurate de 12 ani.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.