Codreanu înaintează mai multe cerințe directorilor de grădinițe și școli

0
703

Ruslan Codreanu, primarul general interimar al capitalei, a înaintat astăzi mai multe cerințe managerilor instituțiilor de învățămînt din capitală.

Acesta a dispus ca, pînă la 1 mai, toți conducătorii grădinițelor și școlilor din municipiu să facă inventarierea bunurile aflate în instituția de învățămînt  și trecerea la evidență a lucrurilor.

La venirea unei grupe noi în grădinițe, se începe că nu avem table, nu avem mese, paturi și alte lucruri. Fiecare grupă nouă cumpară ceva pentru instituție și cum pleacă grupa, dispar și lucrurile cumpărate. Cer să fie realizată inventarierea și să fie plasată lista dată pe tablele de informare ale grădinițelor”, a spus Codreanu în cadrul ședinței serviciilor primăriei de astăzi.

Totodată, pînă la 1 aprilie, edilul a cerut să fie făcută publică informația cu cifrele din bugetul municipal pentru 2019, cîți bani au fost alocați pentru anumite lucrări în cadrul instituțiilor de învățămînt.

Lunar să fie prezentat un raport pe ce s-au cheltuit banii. Eu am avut nu o singura discuție cu toți șefii de sectoare. În fiecare grupă să fie plasată infomrația despre cîte produse de igienă au fost distribuite lunar”, a mai adăugat primarul.

Edilul a specificat că în acest an municipalitatea a alocat circa 100 miloane de lei pentru tot ce tine de infrastructura în instituțiile de învățămînt.

Ruslan Codreanu a reamintit, de asemenea, despre interzicerea de a colecta bani în instituțiile de învățămînt.

Acesta a spus că cei care cer bani, vor fi sancționați conform codului muncii, cu eliberarea de la locul de muncă.

noi.md

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.