Competiția sportivă cu genericul: „Valorile creează familia, familia creează valori” consacrată Zilei Internaționale a Familiei”

0
221

Ieri, 14 mai 2019, Direcția Municipală pentru Protecția Drepturilor Copilului a organizat o Competiție sportivă cu genericul: „Valorile creează familia, familia creează valori” consacrată Zilei internaționale a familiei 2019.

La eveniment a participat Corneliu Popovici, consilier al președintelui Republicii Moldova, Maia Bănărescu, avocat al poporului pentru drepturile copilului, Eugenia Ceban, consilier municipal, preotul Octavian Moșin și 250 de copii din serviciile sociale ale DMPDC.

În cadrul Competiției sportive s-au desfășurat diverse aplicații demonstrative de grup cu implicarea copiilor care frecventează cercurile sportive și centrele comunitare pentru copii și tineri din subordinea DMPDC, precum și alte probe: starturi vesele, demonstrații taekwondo, concursul familiilor, unde au participat părinții împreună cu copiii lor.

Activitatea este organizată de Direcţia municipală pentru protecţia drepturilor copilului în parteneriat cu Asociația Obștească „New Hope Moldova” și Federația de arte marțiale și lupte GRO –DO cu prilejul Zilei Internaţionale a Familiei.

Activitatea contribuie la îmbunătățirea relaţiilor copil – părinte, consolidarea suportului comunitar format din familie și autoritățile responsabile pentru crearea unui mediu favorabil de dezvoltare a copilului în mediul familial.

În contextul evenimentului, reiterăm că mediul cel mai favorabil  pentru creşterea şi dezvoltarea copilului este cel familial și este salutabil faptul că în anul 2018 pentru 30 de copii au fost identificate familii adoptive.

Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here