În ultimii ani se atestă un interes tot mai sporit al tinerilor față de modă și față de traseul propriei deveniri. În interviu de astăzi discutăm cu o persoană elegantă, binedispusă și muncitoare, care combină ambele domenii. Ne referim la Daniela Rîmbu – coordonatoare de voluntari în cadrul Ligii Naționale a Tineretului din Republica Moldova și profesoară de modeling și casting manager la ETM Moldova School and Model Agency.

Din interviul de azi părinții pot afla cum să comunice eficient cu adolescenții lor, fetițele, care visează la o carieră de fotomodel – ce pași să urmeze, iar noi cu toții – cum să ne îmbrăcăm cu gust.

Urmează un interviu, care neapărat trebuie citit.

 

ALO, CAPITALA: Ce a ajuns să însemne pentru Dumneavoastră voluntariatul? Dacă voluntariatul ar fi o persoană, cum ar arăta?

DANIELA RÎMBU: „Pentru mine, voluntariatul înseamnă viața mea, toată activitatea de până acum și toată activitatea, pe care mi-o propunîn continuare. Dacă până la Liga Națională a Tineretului nu credeam să mă ocup vreodată cu voluntariatul, acum nu pot să-mi închipui cum ar exista viața mea fără voluntariat.

Dacă ar fi o persoană, cred că ar fi una activă, liberă, cu o minte deschisă și, cu siguranță, o persoană care nu se va da bătută niciodată.”

ALO, CAPITALA: Câți voluntari numără la momentul actual Liga Națională a Tineretului din Republica Moldova și cine poate deveni voluntar aici?

DANIELA RÎMBU: “La moment, Liga Națională a Tineretului numără peste 2000 de voluntari și are ușile larg deschise pentru toți doritorii, cu vârsta cuprinsă între 16 și 26 de ani, deoarece asociația noastră este exclusiv pentru tineri. Avem și unele excepții, unii voluntari având 30 de ani, dar, în linii generale, ne orientăm pe acest intervalde vârstă: 16 – 26 de ani.”

ALO, CAPITALA: Adolescenții sunt plini de energie, cu multe inițiative, dar totodată adolescența este și perioada în care mulți părinți întâmpină dificultăți în stabilirea unui dialog constructiv cu copilul lor. Cum vă reușește să aveți o comunicare eficientă cu voluntarii Ligii? Care ar fi secretele?

DANIELA RÎMBU: “Deși unii părinți întâlnesc dificultăți în comunicarea cu adolescenții lor, noi, cei din board-ul Ligii Naționale a Tineretului, avem un avantaj – suntem cu toții tineri. Având aproximativ aceeași vârstă, deja cunoaștem cum să ne comportăm și nu suntem asemeni părinților autoritari. Cam acesta ar fi secretul – să-i dai tânărului libertatea de a alege activitățile și să-i explici avantajele, care-l așteaptă, dacă reușește să ducă la bun sfârșit activitatea, care i-a fost încredințată.”

ALO, CAPITALA: Într-un interviu realizat cu Vitalie Popescu, acesta mi-a spus că spre marea sa uimire tinerii de la Liga Națională a Tineretului sunt foarte responsabili și maturizați. Mai mult decât atât, Dumnealui recomandă ca fiecare tânăr să practice voluntariatul, deoarece doar așa se poate regăsi pe sine și își poate construi o cale de succes în viață. Tabăra de vară din acest an a fost pe măsura așteptărilor? Câți tineri au participat, în ce activități au fost antrenați și ce invitați speciali ați avut?

DANIELA RÂMBU : “Da. Din punctul meu de vedere, tabăra de vară din acest an a fost una reușită. La cele două ediții ale taberei au participat peste 100 de tineri. Participanții au aflat multe secrete, care îl pot ajuta pe un tânăt să devină lider, despre modul în care se pot implica în activitatea noastră și cum să realizeze un proiect. În jur de 35% dintre acei tineri sunt antrenați în proiectele, pe care le realizăm la moment.

În calitate de invitați speciali am avut trei traineri: Vitalie Popescu, care a lucrat cu tinerii la capitolul creării și consolidării echipei, Roman Gluck – specialist în publick speaking și Diana Cuconu – care i-a antrenat pe participanții taberei de vară în leadership.”

ALO, CAPITALA: Unul dintre scopurile Ligii este antrenarea tinerilor în cât mai multe domenii de activitate prin stabilirea de parteneriate. Cine sunt partenerii de încredere ai Ligii Naționale a Tineretului, cu care organizați majoritatea activităților („Încălzește o casă”, „O haină pentru un Boschetar”, „Donăm pentru o Moldovă Mai bună”, expoziții de tablouri, concursuri de poezii și eseuri, etc.)?

DANIELA RÎMBU: “Unul dintre partenerii de încredere, cu care avem o colaborare fructuoasă, este Agenția de Turism “Panda Tur”. Agenția ne susține în toate proiectele. Ce ține de partenerii de la Minister, colaborăm cu Direcția Generală Educație, Învățământ și Sport, cu însuși Ministerul și cu Primăria Municipiului Chișinău. Dintre partenerii care susțin cu spațiu cluburile Ligii: a Ecologiștilor, Diplomaților, Juriștilor, Jurnaliștilor, Economiștilor și de Turism, care se întâlnesc săptămânal, la ore specifice este ASEM. La Academia de Studii Economice a Moldovei este și sediul nostru.”

ALO, CAPITALA: Sunteți și profesoară de modelling la ETM Moldova School and Model Agency. Cum arată o lecție de modelling și ce subiecte discutate cu elevii Dumneavoastră se bucură de mai multă popularitate în rândul lor?

DANIELA RÎMBU : “Lecția cea mai dorită de către toți elevii de la modelling este lecția de podium, aceasta fiind așteptată cu nerăbdare. Mai învățăm și lecții de actorie, unde avem invitați actori profesioniști, machiaj, maniere și multe altele.”

ALO, CAPITALA:  De pe pagina Dumneavoastră de Facebook am văzut că aveți ținute destul de bine potrivite din punct de vedere estetic. Există unele principii, pe care respectându-le, vom fi sigur că ne îmbrăcăm cu gust?

DANIELA RÎMBU: “Nu cred că ar exista un principiu, care ar arăta că te îmbraci cu gust. Eu mă îmbrac așa cum consider că mă voi simți bine și, de obicei, mă îmbrac după dispoziție. Pentru mine, asta contează cel mai mult.”

ALO, CAPITALA: Modelling-ul și actoria azi sunt foarte populare și sunt cariera de vis pentru când vor crește mari a mai multor fetițe. Ce sfaturi aveți pentru ele? Ce activități ar trebui să practice un viitor fotomodel și ce emisiuni să privească ?

DANIELA RÎMBU: “Dintre activitățile de bază, pe care ar trebui să le practice un fotomodel, întâi de toate trebuie să meargă la o școală de modeling, pentru că aceasta pune bazele încrederii în sine, formează capacitățile de a poza, de a merge pe podium, informează despre toate etapele, care trebuiesc parcurse în visul de a ajunge fotomodel. Până ce nu am văzut o modalitate mai bună de a înțelege ce este modelingul, decât de a merge la o școală de modeling.

Dintre emisiunile, pe care ar trebui să le privească, le recomand fetelor concursurile de frumusețe (“Miss World”, “Miss International”) și, cel mai important – să privească prezentările de modă de peste hotare: Fashion Week de la Paris sau Victoria’s Secret.

ALO, CAPITALA: Pe lângă evenimentele, despre care deja am discutat, ce evenimente de la Liga Națională a Tineretului din Republica Moldova și de la ETM Moldova School and Model Agency se vor desfășura în curând și ar fi bine să afle despre ele cât mai mulți oameni?

DANIELA RÎMBU: “Liga Națională a Tineretului urmează să organizeze castingul final al concursului de frumusețe Miss Beauty Transnistria.

Pe final de an avem Gala Voluntarilor, care va fi organizată la fel de către Liga Națională a Tineretului.”

ALO, CAPITALA: Care sfaturi părintești vă sunt alături la fiecare pas?

DANIELA RÎMBU: “Cel mai important motto, de care mă conduc zi de zi este să nu mă dau bătută atât de ușor, să nu mă las de activitatea mea cât de greu nu mi-ar fi în tot ceea ce fac zilnic.”

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.