Din prima sursă: Gheorghe Cavcaliuc

0
778
Gheorghe Cavcaliuc – Șef adjunct al Inspectoratului General al Poliției

Gheorghe Cavcaliuc:

“Necătând la ☃️ condițiile climaterice, Poliția Națională activează 24/24 ore.

La această oră își desfășoară activitatea peste 1000 angajați 👮‍♀️ ai Poliției Naționale în toate raioanele țării și peste 250 echipaje ale poliției. 🚔

Cu părere de rău, pe parcursul ultimilor 24 ore, au avut loc 103 accidente minore, iar 5 accidente s-au soldat cu persoane traumate.

De asemenea, a fost acordat ajutor 🙌 la peste 700 persoane care au nimerit în dificultate accidente /incidente /invalizi și bătrâni rămași singuri.

Poliția, la necesitate, va recurge la stoparea transportului de tonaj mare pentru a nu crea ambuteiaje și blocaje de trasee, pe str. Socoleni, Vadul lui Vodă, Valea Crucii, Calea Orheiului spre tipografie din capitală, în raionul Căușeni, la ieșirea și intrarea în com. Troița Nouă, raionul Anenii Noi.

❗️ Timp de 12 ore, cele mai grave cazuri sunt
➡️ producerea unui accident rutier pe traseul R-1 km 29 din cauza excesului de viteză și neadaptarea la condițiile meteo, fapt ce a dus la deraparea vehiculului și inversarea acestuia. În automobil se afla șoferul și 2 pasageri, la care le-a fost acordat ajutorul medical la Spitalul raional Strășeni.
➡️ acum 30 minute, în satul Copanca, raionul Căuşeni, din cauza unui scurt circuit, a luat foc un microbus care efectua ruta Tiraspol – Copanca și șoferul nu a suferit careva trauma, fiind unica persoană.

Poliția va recurge la 🚫 sistarea circulației transportului de tonaj mare și a altor porțiuni de drum problematice din țară, pentru asigurarea circulației în regim normal, fără blocaje în aceste zone de risc și rugăm conducătorii auto să fie înțelegători, cooperanți și să se conformeze cerințelor angajaților poliției.

Atenționăm conducătorii auto să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele pregătite pentru a circula în condiţii de iarnă cu
✔️ anvelope specifice sezonului rece
✔️ lanţuri antiderapante
✔️ lopată, săculeţ cu nisip, o rezervă de combustibil
✔️ sistem de climatizare-dezaburire funcţional, etc.

Totodată, recomandăm și pietonilor
🔺 să-şi sporească atenţia
🔺 să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă
🔺 să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă.

În caz de necesitate și ajutor, rog să apelați la cel mai apropiat polițist, sau să telefonați ☎️ la numărul 112.

Angajații Poliției Naționale 👮‍♀️ sunt la datorie gata să intervină pentru a ajuta cetățenii și acorda asistența necesară oamenilor care s-ar putea afla în dificultate.”

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.