Întrevederea Primarului general al capitalei, Ion Ceban, cu Ambasadorii Republicii Populare Chineze, Hang Yinghong și a Republicii Turcia, Gurol Sokmemsuer

0
174

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, i-a primit în vizită pe Ambasadorii Republicii Populare Chineze și Republicii Turcia, acreditați în Republica Moldova.

În cadrul primei întrevederi, diplomatul chinez, a ținut să-l felicite pe Ion Ceban cu prilejul învestirii sale în funcție, asigurându-l totodată, de o cooperare bilaterală, bazată pe diferite proiecte de dezvoltare.

La rândul său, primarul general, Ion Ceban, a menționat despre importanța colaborării cu toate statele, astfel, ca Chișinăul să devină un oraș dezvoltat, pentru că municipiul dispune de potențial investițional, care spre regret nu a fost pus în valoare. ,,Chișinăul are nevoie de ajutor și de parteneriate pentru modernizarea parcurilor, dezvoltarea infrastructurii, reabilitarea construcțiilor istorice, precum și de implementarea proiectelor economice și sociale”, mai spus edilul capitalei.

Ion Ceban a comunicat oficialului chinez și despre perspectiva de digitalizare a serviciilor Primăriei, acest lucru fiind propus spre implementare pe parcursul anului viitor.

În context, Ambasadorul Chinei, Hang Yinghong a reiterat deschidere și a specificat că țara sa are intenția de a colabora cu primăria Chișinău, iar în scurt timp va veni cu proiecte concrete, care pot fi realizate în capitală.

La cea de-a doua întâlnire, cu Ambasadorul Republicii Turcia, Gurol Sokmemsuer, primarul general a primit felicitări cu ocazia învestirii sale în funcție. Cei doi oficiali, au ținut să puncte despre realizările obținute, în baza bunelor relații de colaborare, stabilite pe domenii: comerț, educație, precum și alte proiecte sociale și asistență.

În cadrul dialogului cu diplomatul turc, Ion Ceban, a ținut să menționeze că Chișinăul este dispus să continue colaborarea și pe alte domenii de dezvoltare, care să aibă la bază  parteneriate investiționale.

De asemenea, Ambasadorul Turciei, a reconfirmat deschiderea pentru o mai bună colaborare pentru viitor, cu noua administrație a Primăriei Chișinău. „Sunt plăcut surprins că în ultima perioadă, tot mai mult văd deschiderea din partea tuturor țărilor și dorința lor de a colabora cu Primăria Chișinău”.

chisinau.md

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here